Edirne Gülü ve Kırmızısı Uygulama ve Araştırma Merkezi Çalışmalarına Başlıyor

Trakya Üniversitesi’nin Edirne Gülü ve Edirne Kırmızısı üzerine yaptığı çalışmalar yeni bir döneme giriyor. Şubat ayında Üniversitemizi ziyaret eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın da önerisi ile şehrimizin bu iki kültürel değerini yeniden canlandırmak için Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Merkezin Yönetmeliği 14 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş oldu.

Edirne Gülü ve Kırmızısı Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEKUAM) iki kanatlı bir yapı olarak çalışmalarını gerçekleştirecektir. Bir tarafta casusluk hikayelerine konu olan Edirne Kırmızısı, diğer tarafta Edirne’de kaybolmuş kültürel ve ekonomik bir değer olan Edirne Gülü. Merkez bu iki konunun önemini ve tarihini ortaya koymak, örneklerini oluşturmak ve şehrimizin hem kültürüne hem de ekonomisine kazandırmak amacıyla çalışmalar yapacaktır. Bu konular tarih, edebiyat, ziraat, biyoloji, tıp, eczacılık, tekstil, turizm ve benzeri pek çok uzmanlık alanını ilgilendiren multidisipliner konulardır. Edirne Gülü ve Kırmızısı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması ile birlikte Üniversitemizde yapılan çalışmalar iç ve dış paydaşların katılımı ile daha organize bir şekilde gerçekleştirilebilecektir.

Bu içerik 16.08.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 311 kez okundu.