Söyleşi ve Sergi-Edirne Kırmızısı Çalışmaları

12 Ekim 2022 tarihinde Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu, öğrencilerine Edirne Kırmızısı’nı tanıtmak için etkinlik düzenledi. Trakya Üniversitesi Edirne Kırmızısı Coğrafi İşaret Komisyonu üyeleri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte söyleşi ve sergi düzenlendi. Söyleşiye katılan Prof. Dr. Mustafa Tan, Doç. Dr. Nilgün Becenen, Dr. Öğr. Üy. Gülşah Gedik, Öğr. Gör. Dr. İsmail Yüce ve Öğr. Gör. Orkun Akman topraktan kumaşa Edirne Kırmızısı’nı anlattılar. Dr. Öğr. Üy. İsmail Becenen’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşide rengin tarihçesi, üretildiği bitkinin özellikleri, ipek ve kumaş boyama çalışmaları ile farmakolojik alandaki kullanımları anlatıldı. Öğrencilerin söyleşiye ve sergiye yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi. Öğrenciler tarafından konuşmacılara Edirne Kırmızısı renginin kozmetik ürünlerde ve ilaçlarda kullanımı ile ilgili çok sayıda soru yöneltildi. Etkinlik Havsa Meslek Yüksekokulu Bahçesinde kökboya bitkisinin topraktan sembolik olarak sökülmesi ile sona erdi.

Resim Resim
Bu içerik 30.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 178 kez okundu.