EDİRNE KIRMIZISI LOGO TASARIM YARIŞMASINA REKOR BAŞVURU

Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen “Edirne Kırmızısı Logo Tasarım Yarışması” sona erdi. Rekor sayılabilecek düzeyde başvurunun olduğu yarışmada jüri üyeleri çalışmaların tamamını büyük bir titizlikle incelerken toplam 703 başvurunun olduğu yarışmanın kazananı 30 Aralık 2020 tarihinde ilan edilecek.


Edirne’nin kültürel değerlerinden biri olan ve 18. yüzyıldan sonra Fransa’da Rouge d’Andrinople adıyla anılmaya başlayan Edirne Kırmızısına kurumsal bir kimlik kazandırılması amacıyla 16 Kasım – 18 Aralık 2020 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen “Edirne Kırmızısı Logo Tasarım Yarışması” büyük ilgi gördü. 400’den fazla eser sahibinin toplam 703 çalışma ile başvurduğu yarışmada katılımcılar kendine özgü çizim ve desenlerle Edirne Kırmızısının logosunu belirlemek için yarıştı.


Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Caner Karavit, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İlter Alkan, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Zehra Atabey, Trakya Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Kıvanç Ada ve Trakya Üniversitesi Edirne Kırmızısı Projeler Koordinatörü Orkun Akman’dan oluşan seçici kurul, uzun süren maraton sonrası Edirne Kırmızısı logosunu belirleyecek. Özgünlük, temaya bağlılık, genel sunum, renk uyumu, estetik değer, eserin kompozisyonu ve tasarımı parametrelerinin esas alındığı elemeler sonrası belirlenecek logo, Trakya Üniversitesi’nin Edirne Kırmızısı rengi için yürüttüğü tüm kurumsal çalışmalarda kullanılacak.


Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi olarak Edirne Kırmızısını bilimsel, akademik, kültüre ve sanatsal alandaki birçok çalışmayla kent kimliğine kazandırmaya devam ettiklerini belirterek, “Geçmişte birçok devleti peşinden koşturan, sırrını çözene ödüllerin verildiği Edirne Kırmızısı doğduğu topraklarda yeniden hayat buluyor. Biz de Trakya Üniversitesi olarak birçok disiplinde değerlendirdiğimiz Edirne Kırmızısına hem kurumsal bir kimlik kazandırmak hem de rengin kullanım alanlarını genişletmek için bir logo tasarım yarışması düzenledik. Türkiye’nin dört bir yanından rekor sayılabilecek başvurunun olması bizleri zorladığı kadar memnun da etti. Belirlenecek logomuzun şehrimize uğur getirmesini temenni ediyor, katılım gösteren tüm yarışmacılara teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.


Her katılımcının en fazla üç çalışmayla katılabildiği yarışmada tüm başvurular dijital ortam aracılığı ile gerçekleşirken 30 Aralık 2020 Çarşamba günü açıklanacak olan yarışmanın kazananı bilgisayar ödülünün de sahibi olacak.
Ek Resimler
Bu içerik 28.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 879 kez okundu.