Merkezimiz Çiftçi Kadınlar Zirvesine Katıldı

Edirne Gülü ve Kırmızısı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Edirne Belediyesi tarafından Dünya Çiftçi Kadınlar günü kapsamında düzenlenen Kadın Çiftçiler Zirvesine katıldı.

Etkinlikte Edirne Kırmızısı standı açan Merkezimiz Müdürü Doç. Dr. Nilgün Becenen ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Tolga Erdoğan kadın çiftçilerimize Edirne Kırmızısı kök boya bitkisi olan Rubia Tinctorumu ve Edirne Kırmızısı rengini tanıtı. Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Tan ve Prof. Dr. Eylem Bayır’da standımızı ziyaret etti.

Ayrıca zirvede bir konuşma gerçekleştiren Merkezimiz Müdürü Doç. Dr. Nilgün Becenen Üniversitemizin Edirne Kırmızısı ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek kök boya bitkisi yetiştiriciliği konusunda çiftçilerimiz ile her türlü bilginin paylaşılabileceği bilgisini aktardı.

Bu içerik 17.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 11 kez okundu.