TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE KIRMIZISI ÇALIŞMALARI TRT İSTANBUL RADYOSU’NDA ANLATILDI

Havsa MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, Trakya Üniversitesinin stratejik plan çerçevesinde hayata geçirdiği Edirne Kırmızısı çalışmalarını TRT İstanbul Radyosu dinleyenleri paylaştı.

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, TRT İstanbul Radyosu’nda yayınlanan “Anadolu’dan Sesler, Yüzler, Renkler” programına katılarak Edirne Kırmızısı çalışmalarını anlattı. Canlı telefon bağlantısı ile programa katılan Prof. Tan, Edirne Kırmızısı’nın tarihçesi, kökboya bitkisinin tarım arazilerinde alternatif ürün olma potansiyeli, Havsa Meslek Yüksekokulunda yürütülen üretim çalışmalarının ara sonuçları, Edirne Kırmızısı’nın şehir turizmine yapacağı katkılar ve Trakya Üniversitesinin coğrafi işaret başvurusu konularını konuştu.

Programı aşağıdaki videodan takip edebilirsiniz.

Bu içerik 22.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 267 kez okundu.